Skip to main content

Nyttige tips

Kontanter eller kort?

Det er alltid greit å ha noen kontanter, til for eksempel kafeer, marked og små butikker. Det er også forventet at man gir tips blant annet på kafeer og drosjer. Kontanter får du billigst fra en minibank i Spania.

Det lønner seg ellers å betale med kredittkort da det ikke er gebyrer ved bruk av kort i butikk. Når du betaler med kort på restauranter og i butikker får du ofte valget mellom å bli belastet i Euro eller i Norske Kroner. Velg da Euro for å unngå valutavekslingspåslag.

Bruk gjerne kredittkort hvis du har, det er sikrere å bruke og gir deg flere rettigheter enn bankkortet som går direkte på din konto.

Undersøk med banken din hvilke råd de gir.

 

Valutakalkulator

Sjekk dagens valutakurser her. I tillegg finnes det en rekke apper både for Android og iOS/iPhone som du kan laste ned på telefonen eller nettbrettet. Prøv f.eks appen Valuta+ for valutakurser og omregning i Google Play (for Android) og AppStore (for iPhone/iPad.)

 

Oversetter-app

Trenger du å oversette tekst er Google Oversetter den beste på markedet - og helt gratis. Du finner den her. Den er også tilgjengelig både for Android og iOS/iPhone i Google Play og AppStore.

 

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Alfa Travel AS
Stasjonsgata 34
3300 Hokksund
  • RGF Logo