Skip to main content

Våre nyheter

Alfa Travel legger ned

30.11.2022

Kjære reisevenner

Etter å ha vært i dvalemodus under pandemien, har vi hatt fullt belegg på våre turer i november. Oppmuntret av dette, har vi sett fram til å komme ordentlig i gang med neste års turer. Men påmeldingen til turene og kursene har vært langt lavere enn budsjettert. Det kan være mange grunner til det: usikkerhet i forhold til nye bølger med pandemi, krigen som raser i Ukraina, høye strømpriser, økonomisk usikkerhet, uro i flyselskap, m.m.

Vi har klart å holde oss på beina gjennom pandemien og har brukt tid på å lete etter alternativer og muligheter for videre drift, men innser nå at det ikke er forsvarlig å drive videre. Vi beklager sterkt å måtte melde at Alfa Travel nå må innstille sin virksomhet etter 31 år som turoperatør.  Det vil si at alle våre planlagte turer og kurs i 2023 kanselleres.  Vi er i dialog med en større operatør om videreføring av vårt reisekonsept fra høsten 2023. Kommer vi til en enighet vil dere bli informert.

Dersom du har betalt for en reise til neste år, vennligst ta kontakt enten pr post@alfatravel.no eller på tlf 32 25 08 70 og oppgi ditt kontonummer, slik at vi kan refundere det du har betalt. Refusjonen vil bli gjennomført i løpet av få dager.

Det føles utrolig leit å måtte skuffe dere som har gledet dere til vinterturene, men vi vil takke for alle hyggelige, morsomme og interessante møter opp gjennom årene.

De aller beste ønsker til dere alle

Rosmary og Hogne Hogganvik

 

Ny medarbeider på kontoret

28.09.2022

Når du ringer kontoret vårt er det stor sjanse for at du vil treffe på vår nye medarbeider Vanja – Lisa Hogganvik. Hun vil ta hånd om de fleste telefoner, påmeldinger og utsendinger.

Seniormesse på Gjøvik

28.09.2022

Er du i Gjøvik-området, har du mulighet til å treffe oss på Seniormessen i Gjøvik kino & scene 28. + 29. sept. Vi har en stand der begge dagene.

Nå starter vi opp igjen  

26.05.2022

Nå er det det lenge siden vi har vært i kontakt med hverandre og vi håper dere er ved godt mot. De siste to årene har vært en turbulent periode for oss alle, men nå er det på tide å sette drømmene ut i livet og reise til varmere breddegrader sammen med gode venner!

Vi starter med en ferietur til Malaga-området i oktober, deretter blir det langtidsferier i Albir i november (uten enkeltromstillegg). Sammen med Seniornett setter vi igang datakursene igjen. 

På nyåret blir det mange muligheter med langtidsferier fra januar til mars, i tillegg til at det også er mulig å være med på forskjellige spennende kurs og opplevelser. Følg med, vi legger turene ut etterhvert som de blir ferdige.

 

Kanselleringer av våre reiser i januar og februar 

05.11.2021

Vi har gledet oss til å komme ordentlig i gang med neste års turer etter lang tid med reiserestriksjoner. Men nå ser vi oss nødt til å ta noen grep inntil dagens coronasituasjon avtar eller opphører. Nyhetsbildet er preget av smitte- og sykdomstall, noe som gjør at mange føler på usikkerhet i forhold til det å reise ut av landet. Når det gjelder gruppereiser, har flyselskapene flere måneders bindingstid og med det lave antallet påmeldte pr i dag og den usikkerheten pandemien utgjør, ser vi det ikke forsvarlig å gjennomføre våre reiser i januar og februar 2022.

Planlegging av framtidige turer vil vurderes opp mot coronasituasjonen, både i Norge og på reisemålet.

 

Corona - ingen karantenekrav til/fra Spania

04.10.2021
For de som er fullvaksinerte er det ingen karantenekrav til eller fra Spania. Det er heller ingen reiseråd fra myndighetene. Dette innebærer at reiseforsikringer gjelder, og at du som fullvaksinert ikke må i karantene, verken ved ankomst til Spania eller ved hjemkomst til Norge.

Vi følger til enhver tid myndighetenes reiseråd. Dersom de fraråder reiser til landet vi skal reise til, vil turen du er påmeldt bli kansellert, og du får selvfølgelig alle pengene tilbake.

Vi vil bidra og jobber med bærekraftig reiseliv

16.08.2021
FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Reiselivsnæringen er verdens tredje største eksportnæring og kan bidra til at samfunnet kan nå flere av FNs bærekraftsmål, hvorav flere er særlig relevante for reiselivsnæringen;
- Stoppe klimaendringer
- Anstendig arbeid og økonomisk vekst
- Innovasjon og infrastruktur
- Bærekraftige byer og samfunn
- Mindre ulikhet
- Utrydde fattigdom

Travellife er et felles internasjonalt styringssystem for bærekraft og ble etablert 2007. Systemet hjelper turoperatører med å administrere og forbedre de sosiale og miljømessige påvirkningene ved å overholde kriteriene for bærekraft.

Alfa Travel AS arbeider nå aktivt med bærekraftig reiseliv og jobber mot å bli en "Travelife Partner" i løpet av inneværende år.

Ingen reiseråd eller karantenekrav for Spania

13.08.2021
5. juli opphevet myndighetene reiserådet for land i EØS/Schengen og Storbritannia. Og for de som er fullvaksinerte, er det ingen karantenekrav, uansett hvilken farge landet har.
Dette innebærer at reiseforsikringer gjelder og at du som fullvaksinert ikke må i karantene ved hjemkomst.

Vi følger til enhver tid myndighetenes reiseråd. Dersom de fraråder reiser til landet vi skal reise til, vil turen du er påmeldt bli kansellert, og du får selvfølgelig alle pengene tilbake.

Sommertid på kontoret

08.07.2021
I juli treffer du oss på telefon hver tirsdag og torsdag fra kl. 09.00 - 15.00.

Vårt kontor er nå bemannet

03.06.2021
Vi er tilbake på kontoret. Du treffer oss mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00. Ring oss gjerne på telefon 32 25 08 70 

Nye nettsider

03.06.2021
Velkommen til våre nye nettsider!
Her kan du lese om alle våre reiser, og både bestille og etterhvert betale reisen, dersom du foretrekker det. Alt dette uten at du trenger å gå ut fra siden. Bestillingsbekreftelse får du da automatisk tilsendt på mail

 

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Alfa Travel AS
Stasjonsgata 34
3300 Hokksund
  • RGF Logo