Torremolinos

Torremolinos, Solkystens eldste og mest besøkte turistby, ligger bare et steinkast unna Malaga og er vevd sammen med Benalmadena og Fuengirola. Disse tidligere små fiskerlandsbyene har vokst seg store sammen og innordnet seg etter solhungrige turisters behov. Strandpromenade og tonnevis med gyllen sand på de langstrakte strendene, butikker, kaféer, sol og plussgrader og benker i skyggen av trærne er ekstra forlokkende når kuldegradene kommer krypende her hjemme. Når du blir lei av strandliv og butikker, kan du ta toget til noen av de nærliggende byene og utvide horisonten. F.eks. museer i Malaga, fjelltur, ørnehage, sommerfuglpark i Benalmadena eller yacht-beskuing i elitens Marbella.

 

Torremolinos og omegn

ANDALUCIA
Andalucia ligger nederst i Spania og dupper tærne i Middelhavet. Den består av åtte provinser og strekker seg fra Almerias ørken til naboen Portugals hage. Innimellom finner du dramatiske landskap, våtmarksområder, kalkstensmassiv og muligheter for både vann- og skisport. Andalucia har «alt» som er verdt å få med seg på et Spania-besøk: En av landets lengste elver renner gjennom området og deler regionen i to, de høyeste toppene er i Sierra Nevada, huleboliger, religiøse opptog, tapas, tyrefektere, strender, fargerik flamenco, hvite landsbyer, fiestaer etc. Du kommer ikke forgjeves til Andalucia!

COSTA DEL SOL
Costa del Sol, Solkysten, er stranddelen i Andalucia. Den er hele 100 km lang, fra Malaga i nordøst og helt til sørspissen av Spania. Området har mildt vinterklima og en solrik sommer. De kan skryte av 300 soldager i året, noe som absolutt ikke er å forakte! Kystlinjen er kjent for de hvite byene, oliventrær, fiskebåter, golfbaner og ikke minst sine mange, lange og flotte sandstrender, der det har vokst opp en turistindustri med hoteller, butikker og spisesteder.

MALAGA
Málaga er Spanias femte største by med et folketall i underkant av 600.000. Regner man med forstedene bikker antallet over en million. Til tross for at det tusser av mennesker, er dette en trivelig havneby med mye på lager, både i form av kultur, utsiktspunkter, spisesteder og folkeliv.
Maleren Picasso er født her og folk valfarter både til hans fødested og museum. Borgen Castillo de Gibralfaro har den flotteste utsikten over byen, og den store katedralen er absolutt verdt et besøk. Ellers kan man ha en god underholdning og studietime ved å iaktta folkelivet fra en fortauskafé.

BENALMADENA
Ta taubanen (ca 15 min) opp til ørnehagen Jardin de las Aguilas. Her har de 160 fuglearter å vise fram og får du med deg fugleshowet, får du bl.a. sett ørn i aktivitet på nært hold. Eller du kan ta deg en fin gåtur i fjellet her oppe og nyte en fantastisk utsikt. Mariposario de Benalmadena er også et sted å besøke, med sine 150 flagrende og fargerike sommerfugler, som har et areal på 2000 m2 å boltre seg på.

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avreise fra Gardermoen. Etter 4 timers flytur ankommer vi Malaga. Herfra er det ca 15 minutters kjøring med buss til hotellet vårt i Torremolinos

 • Dag 2

  Etter frokost har vi infomøte og en bli-kjent-tur i området

 • Dag 3 - 9

  Dagene fylles med ting å gjøre på egenhånd, organiserte gåturer, utflukter og en middag "på byen"

 • Dag 10

  Avreise til flyplassen i Malaga etter en tidlig frokost. Vi lander på Gardermoen etter en flytur på rundt 4 timer

Avganger & priser

AvreisedatoReiselengdeReisemålLedige plasserFra pris
20/10Se reisetider 10 dagerTorremolinosMer enn 817 750,-Bestill

Hotell

Hotel Sol Don Pablo
Fra flyplassen i Malaga tar det i underkant av en halvtime å kjøre til vårt firestjerners hotell. Det ligger like ved stranden, kun adskilt av strandpromenaden og en bilvei. Hotellet ble bygd 1974, ha...